Krishtërimi i sotshëm

Krishtërimi i sotshëm “Dhe unë po të them gjithashtu se ti je Pjetri, dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time dhe dyert e ferrit nuk do ta mundin atë” (Mateu 16:18). Parathënie Kur e krahasojmë kishën e Dhiatës së Re me krishtërimin e sotshëm, e shohim se këto dy shembuj nuk përputhen…

Ruhuni!

Ruhuni! “Ruhuni nga profetët e rremë, të cilët vijnë te ju duke u shtënë si dele, por përbrenda janë ujqër grabitqarë. Ju do t ‘i njihni nga frytet e tyre. A vilet vallë rrush nga ferrat ose fiq nga murrizat? Kështu çdo dru i mirë jep fryte të mira; por druri i keq prodhon fryte…

Me pak fjalë

Me pak fjalë “Rrini zgjuar, qëndroni të palëkundshëm në besim, silluni si burrat, jini të fortë. Dhe çdo gjë që bëni, ta bëni me dashuri!” (1 Korintasve 16:13-14). Parathënie A e keni vënë re ndonjëherë sesi Perëndia përdor vetëm pak fjalë për të shpjeguar një ide të madhe? Shkencëtarëve, filozofëve, apo teologëve iu pëlqen të…

Veli i shqyer

Veli i shqyer Parathënie​ ​ Në fenë e judenjve, Tempulli ishte qendra e adhurimit – vendi, ku izraelitët takoheshin me Perëndinë, ofronin kafshët për flijim dhe bënin lutje dhe betime. Pjesa më e brendshme e Tempullit quhej ‘I shenjti i të Shenjtëve’ – dhoma, që përfaqësonte banesën e Zotit. Ndarja Një vel i madh dhe…

I pëlqeu Zotit ta rrihte

I pëlqeu Zotit ta rrihte “Por i pëlqeu Zotit ta rrihte dhe ta bënte të vuante. Duke ofruar jetën e tij si flijim për mëkatin, ai do të shikojë pasardhës, do të zgjasë ditët e tij, dhe vullneti i Zotit do të ketë mbarësi në duart e tij. Ai do të shikojë frytin e mundimit…