Për ty! Me dashuri!

I/e dashur femija im, Ti je femija im dhe Une te dua. Eshte kaq e thjeshte. S’ka rendesi se cfare ke bere ose cfare nuk ke bere. Une te dua! Ti ke nje shpirt te perjetshem brenda teje, dhe Une e njoh ate ne menyre intime, dhe Une te dua. Ti je mbi kete toke,…

Mëso fëmijën tënd të lutet

Mëso fëmijën tënd të lutet!! “Është koha për të fjetur dhe duhet të lutesh” ose “Zoti është i mirë, falenderoje Atë për ushqimin që të dha”, janë disa nga shprehjet më të zakonshme të prindërve drejtuar fëmijëve të tyre. Për fat të keq në shumë raste vërejmë vështirësi tek fëmijët, për të thënë lutjet e…

Varka e humbur

Thomai, coi varken e tij te re ne breg te lumit. Me shume kujdes e vendosi ne uje dhe dale nga dale leshonte spangon. Shume bukur dhe qete, filloi varka e vogel te lundroje. Thomai, kishte zgjedhur kete mesdite te vrenjtur ta conte ne uje dhe ta shikonte gjithe qejf. E kishte ndertuar vete. Papritur…

Zoti thotë jo

Andi kishte vetëm një dëshirë të madhe: një biçikletë. Ishte kjo biçikleta me ngjyrë të verdhë e me paisje shumë të mira, të cilën e kishte parë në një vitrinë në qytet. Nuk mund ta largonte më nga mendja. Biçikletën e verdhë e ëndërronte, e shihte më qumësht të mëngjesit, e shihte në figurën e…

Do të shkojmë një herë tjetër

- Të lutem baba, le të nisemi, – tha vajza e vogël me sytë e bukur që shkëlqenin. Fytyra e saj shkëlqente akoma më tepër më pas kur i thoshte babait të saj: – Baba, është ora për të shkuar në kishë në takimin e fëmijëve. Le të nisemi pra, që të dëgjojmë për dashurinë…