the_hand

Nje tjeter…

Ai me erdhi tek tavolina me buzen qe i dridhej, mesimi kish mbaruar “A keni nje flete tjeter per mua, i dashur mesues? Kete dem e kam çuar.” Ia mora fleten, te zhgarravitur dhe te njollosur dhe i dhashe nje te re fare te panjollosur. Dhe zemres se tij te lodhur i dhashe ngushellim, “Beje…

A mund të dalë dicka e mirë nga Shqipëria?

Një grup shenjtorësh ecën buzë detit, për Zotin e tyre bisedojnë menduar, Për shpengim thërret njerëzimi i rënë, por vec zemrat që gjejnë Krishtin janë të shpenguara… …………………………………………………………………. Fryma jonë e braktis trupin. kalon përtej hapësirës, kohës, shkon ulet në këmbët e Krishtit, harron çdo gjë që vjen prej botës. Me sytë e Krishtit shohim…

victory

Në mundesh…

Në mundesh ta ruash arsyen kur bota humbet fillin dhe fajin ty ta hedh, Dhe vetes t’i besosh. Sa herë tek ti dyshojnë dhe s’të përfillin Por edhe dyshimet drejt ti gjykosh. Në mundesh të rrish në pritje Nga pritja pa u lodhur. A kur të urrejnë, urrejtje mos të ushqesh. Madje ndaj shpifjefe të…

axe

Zemërmirësia

Tregojne se nje druvar, domëthënë një fshatar, në pyll poshtë e lartë, humbi sëpatën një natë. Për të blerë një të re, besa nuk kish me se. Thërrit e bërtit duke qarë Sëpatën kush e ka marrë? Me lot ndër sy nuk vonoi, dhe ndihmën e Zotit kërkoi. Zoti kur e dëgjoi, me vrap engjëllin…

Illustration-of-man-walki-007

Mergimi

Po eshte vend i bukur Perronjte ne gjarperushet lugina dhe pyjet, lendinat dhe te bukura shpatulla te maleve qe krenare ngrihen mbi kodrat e qeta… Por nuk eshte vendi im… Dhe ne zemren time gjithmone nje vend bosh mbetet… …per te..token time. Atje nuk ka me rruge per rikthim Ndoshta kilometrat mund te kalojne, por…