Dy fjalë të rëndësishme

Dy fjalë të rëndësishme “Duke ecur gjatë bregut të detit të Galilesë, Jezusi pa dy vëllezër: Simonin, të quajtur Pjetër, dhe Andrean, të vëllanë, të cilët po hidhnin rrjetën në det, sepse ishin peshkatarë; dhe u tha atyre: “Ndiqmëni dhe unë do t’ju bëj peshkatarë njerëzish’’ Dhe ata i lanë menjëherë rrjetat dhe e ndoqën….

Heroina Rahab

Heroina Rahab Parathënie​ ​ Në të gjithë Biblën, Rahabi është ndoshta një ndër kandidatet më të padenja për t’u shpëtuar. Por shpëtimi nuk bazohet tek pozita shoqërore e njeriut, se kush ka qenë ai dikur, apo se çfarë pune ka bërë në të kaluarën. Përkundrazi, shpëtimi është dhuratë falas e hirit të Perëndisë, i marrë…

Fjalë të mira

Fjalë të mira “Asnjë fjalë e keqe le të mos dalë nga goja juaj, por ajo që është e mirë për ndërtimin, sipas nevojës, që t’u japë hir atyre që dëgjojnë.” (Efesianëve 4:29). ​ Parathënie​ ​ Mund të jemi vrarë ndonjëherë prej fjalëve ofenduese të dikujt. Gjatë gjithë historisë botërore, gjuha ka shkaktuar dhimbje nga…

Kisha me dhëmb të thyer

Kisha me dhëmb të thyer “Besimi te një njeri i pabesë ditën e fatkeqësisë është si një dhëmb i thyer dhe një këmbë e ndrydhur” (Fjalët e Urta 25:19). ​ Parathënie​ ​ Ndoshta kemi patur raste, kur na është thyer dhëmbi, apo na është ndrydhur këmba dhe kemi patur shumë dhimbje. Salomoni, si me të…

Kini kujdes se mos ju mahnitin me magji!

Kini kujdes se mos ju mahnitin me magji! “Prej kohësh në atë qytet ishte një njeri që quhej Simon, i cili merrej me magji dhe i bënte të çuditeshin njerëzit e Samarisë, gjoja sikur ishte njeri i madh. Dhe të gjithë, nga më i madhi te më i vogli, ia vinin veshin, duke thënë: “Ky…